Fiatal öttusacsapat a rosztovi vk-versenyen

2012.04.18. 12:23

Fiatal versenyzőkből álló magyar küldöttség szerepel csütörtöktől vasárnapig a rosztovi öttusa Világkupán, az idei sorozat negyedik, a kínai döntő előtti utolsó állomásán. Demeter Gergely, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Cseh Krisztina és Demeter Bence utazott, illetve utazik el az oroszországi versenyhelyszínre, amely a nyitánynak otthont adó egyesült államokbeli Charlotte-hoz hasonlóan újként került be a vk-szériába.

Demeter Bencével kapcsolatban Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy székesfehérvári klubja támogatásával ő maga kérte az újabb versenyzési lehetőséget, mert a tavalyi sikeres felnőttévadot követően idén eddig eredménytelenül szerepelt. A 2011-es idényben a válogatott stabil tagjaként az Eb-ről és a vb-ről is éremmel tért haza, utóbbi versenyen ráadásul egyéniben hatodik volt. Ehhez képest most Charlotte-ben és a múlt héten, Százhalombattán nem jutott döntőbe, a kettő között, Rio de Janeiróban pedig 25. lett.

„A fiataloknak egy jó lehetőség a versenyzésre a rosztovi vk-forduló” - mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a válogatott stabil tagjainak viszont nincs arra szükségük, hogy most Oroszországba elutazzanak. Az e heti verseny a nők selejtezőjével kezdődik, majd pénteken a férfiak következnek, szombaton és vasárnap pedig a döntőket bonyolítják le. A vk-finálét a római világbajnokság után, május végén rendezik Csengtuban.