LeBron James Liverpool-bosszantó cipője

2012.04.20. 14:25

Az biztos, LeBron James nem lopta be magát a Liverpool-szurkolók szívébe, amikor a klub tiszteletére speciális dizájnú cipőt terveztetett. A talp mintázata szerint 18 Premier League-trófeát nyert a Liverpool, ezzel szemben az igazság az, hogy egyet sem. A liga 1992-es indulása előtt másfajta kupákat osztottak a bajnoknak, azóta pedig a Liverpool egyszer sem nyert.

A szurkolók akár kedves gesztusnak is vehették volna, hogy egy rakás PL-címmel ajándékozta meg őket a Liverpool egyik kisebbségi tulajdonosa, de inkább az jött le nekik, Jamesnek (vagy tervezőinek) fogalma sincs az angol futballról.

lebron1

A cipővel más gond is van, a sarkára nem a liverpooli címerállat, az oroszlán és a sas szerelemgyerekekének tűnő Liverbird került, hanem csak valami ahhoz hasonló. Ennek egészen egyszerű a magyarázata, a Liverpool hivatalos szponzora az adidas, így a címer használatára is kizárólagos joguk van, James cipőjét pedig a Nike bocsátja áruba. A cipő kritkikusai szerint Liverbird helyett ennyi erővel a kosaraslegenda Larry Bird is felkerülhetett volna rá.

lebron2

A cipőt hivatalosan még nem árulják, bár az ebay-en már licitálhattak is egy párra. Könnyen lehet, hogy a hibák miatt nincs is értelme piacra dobni, többen úgy tudják, a május 5-i FA-kupadöntőn kezdték volna árulni, a bigott Liverpool-hívők biztos nem költenek selejtre egy pennyt sem.