Villámgyors, nem fél semmitől, bajnok lesz

2012.04.24. 19:23

A sheffieldi sznúkervébé első fordulójában a világranglista-7. Stephen Maguire érvényesítette a papírformát, a skót 10-5-re legyőzte Luca Brecelt. Az ifjú belga nem tudta megnyerni élete első világbajnoki meccsét, de így is rekordot döntött azzal, hogy 17 évesen és 45 naposan ő lett minden idők legfiatalabb vb-főtáblás játékosa. Volt egy nagyszerű frame-je: 6-1-nél egy 116-os brékkel nyerte meg a nyolcadik játékot, ezen kívül összehozott egy 96-os bréket is.

Magiure végig vezetett, simán nyert, de nagy hatással volt rá a ranglistán 87. kamasz játéka, akit a meccs két szakkomentátora is az egekig magasztalt magabiztos és könnyed játéka miatt.

„Mint a gép, úgy pakolja el a golyókat. Az egyk leggyorsabb játékos, akit valaha láttam, nem biztonsági játékot játszik, és nem fél semmitől. Sok sikert kívánok neki, remélem, jövőre nem kell vb-meccset játszanom vele. Nincs még egy 17 éves, aki ennyit tudna, nem lepne meg, ha a hamarosan világbajnok lenne" - mondta a győztes skót.

Brecel csalódott volt, de hiszi, hogy hamarosan a csúcsra ér. „Sokkal jobban is tudok játszani, a selejtezőkben is jobb voltam, de jövőre megint itt leszek. A közönség nagyon lelkes volt, élveztem, de még meg kell szoknom a vébé légkörét, ez semmihez sem hasonlítható."