Piquét saját kapusa küldte kórházba

2012.04.25. 14:44

Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a szezon nem a Barca-hátvédé volt. A Chelsea elleni BL-elődöntő első meccsét és a Clasicót is kihagyta, kedden, a 2-2-n alig negyed órával a kezdés után Valdés tarolta le, hogy aztán le is kelljen cserélni. Shakirával való kapcsolata miatt celeb lett, emiatt is sokan kikezdték, Guardiolával való rossz viszonyáról folyamatosan cikkezik a sajtó.

A 18. percben Cech indította hatalmas kirúgással Drogbát, Valdés jó ütemben jött ki, de nem szólt saját védőjének, hogy hagyja a labdát. A lendülettel Drogbát és Piquét is leterítette, utóbbi húzta a rövidebbet. Nem volt képben, úgy tűnt, az eszméletét is elvesztette egy pillanatra.

Az ápolás után még visszajött, de csak kóválygott, ezért Guardiola nyolc percre rá lecserélte. Helyette jött Dani Alves, aki egyáltalán nem illett az eredetileg szélső védők nélkül kezdő Barcelona elképzeléseibe.

Piquét kórházba vitték megfigyelésre, az éjszakát is ott töltötte. Azóta kiengedték, egy hetet pihennie kell, de a hírek szerint nincs komoly baja.

Amióta Shakirával jár, celeb lett belőle, ami finoman szólva sem egyeztethető össze a Barcelona filozófiájával. A csapatban nincsenek igazán eladható karakterek. Ha egy Adidas reklámról van szó, nyilván Messi az első, akit a cég bevet, de más formában nem igazán lehet eladni a katalán játékosokat (az, hogy Messi és a barátnője állítólag gyereket várnak, nyilván kivétel). A spanyol sajtó ki is kezdte emiatt Piquét, aztán mikor februárban csak a lelátóról nézte a Leverkusen elleni BL-meccset, egyre több helyről lehetett hallani, hogy Guardiola sem nézi jó szemmel a csajozást és a nagy hírverést. Ezt természetesen mindketten cáfolták, ami nyilván semmit nem jelent.

000 DV1156337
Fotó: Adrian Dennis

Aztán meg is sérült, de a Chelsea elleni első meccsen és a Clasicón már ott volt a padon, mégsem játszott. Nyilván az sem volt véletlen, hogy a hétfői sajtótájékoztatón Piqué volt a kijelölt játékos Pep mellett. Ezek után vágott neki kezdőként a keddi visszavágónak, amit alig bírt tovább a félidő felénél, saját kapusának hülyesége miatt.