Salakmotoros-Eb: a debreceni középdöntőből magyarok is továbbjuthatnak

2012.04.30. 12:56

Magyarország két legjobb salakmotorosa, Tabaka József és Magosi Norbert itthon harcolhatja ki a továbbjutást az egyéni Európa-bajnokság középdöntőjéből, melyet kedden 16 órától Debrecenben rendeznek.

A két magyar tavaly egészen a döntőig menetelt ebben a sorozatban, így egyértelmű elvárás velük szemben, hogy továbbjussanak. Ehhez az első öt közé kell kerülniük.

A hazai favoritok nagyon kiegyensúlyozott mezőnyben szerepelnek majd, legalább tízen pályáznak a legjobb ötbe. A dánok reprezentánsai, Claus Vissing és Kenni Larsen, a cseh Matej Kus, az ukrán Andrij Karpov és Kiril Cukanov, az orosz Oleg Beszcsasztnov, a német Max Dilger, a lett Andrej Lebegyev és a szlovén Maks Gregoric is esélyes.

A 16 fős mezőnyt 13 országból hívta össze az európai szövetség, ám a verseny előtt a finn pilóta nevezése még nem érkezett meg a szervezőkhöz. Ha a finn a verseny napján nem lesz a helyszínen, akkor még egy magyar salakos, Szatmári László is főversenyző lesz az Európa-bajnoki középdöntőben.

Az idei egyéni Európa-bajnoki küzdelemsorozatot új lebonyolítási szisztéma alapján rendezik. A széria három középdöntővel kezdődik, majd lesz egy úgynevezett Challenge, amely után kialakul a döntő mezőnye. A finálé Grand Prix-rendszerű, azaz négy forduló alapján dől el, ki a kontinens legjobb salakmotorosa.