Evezős-vk: Hirling és Varga 5. könnyűsúlyú kétpárban

2012.05.06. 14:29

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár ötödik helyen végzett a szám vasárnapi döntőjében az evezősök idei első, belgrádi világkupa-versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a korábban világbajnokságot és Eb-t is nyert, majd hosszú szünet után tavaly ősz óta ismét együtt versenyző magyar duó a hatos fináléban csak a norvégokat tudta maga mögé utasítani. Az élen brit, görög, olasz volt a sorrend.

A B döntőkben érdekelt magyar egységek közül a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpár harmadik lett futamában, így összesítésben a kilencedik helyen zárt, a már a londoni olimpiára készülő Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes negyedikként ért célba, ez a tizedik helyet jelenti, a Hajdú Zsuzsa, Kabódi Erzsébet könnyűsúlyú kétpár pedig hatodikként összesítésben a 12. pozíciót érdemelte ki.

Galambos Péter már szombaton befejezte szereplését, ő ezüstérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárok között.

A Simon, Juhász kettősnek a belgrádi vk az első állomás az olimpiai felkészülésben, míg a másik három páros a luzerni ötkarikás pótkvalifikációra készül. A május 20. és 23. közötti svájci versenyen mellettük Galambos normálsúlyú egypárban száll majd vízre (a könnyűsúlyú egypár nem szerepel az olimpiai programban) és a Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz összeállítású négypár is elindul.

Eredmény:

Férfi könnyűsúlyú kétpár, A döntő:
1. Zac Purchase, Mark Hunter (brit) 6:19.71 p
2. Panagiotisz Magdanisz, Elefteriosz Konszolasz (görög) 6:20.12
3. Lorenzo Bertini, Elia Luini (olasz) 6:20.65
.5. Hirling Zsolt, Varga Tamás 6:23.46

Szombaton:

Férfi könnyűsúlyú egypár, A döntő:
1.    Pietro Ruta (olasz) 6:56.94 p
2.    Galambos Péter 6:58.56
3.    Jeremie Azou (francia) 7:01.06