Az hagyta ki a második 11-est, akinek az elsőt kellett volna berúgnia

2012.05.07. 13:41

Ha Ivancsics pár héttel ezelőtti, Újpesten föléhercegfalvizott tizenegyese miatt sokan bundát kiáltottak, akkor mit fog kapni most a Honvéd? A Kaposvár ellen Tchami és Vécsei is kirúgta a Bozsikból. Hemingway korábban a Megyeri út gyepére panaszkodott, kíváncsian várjuk, most mit fog mondani. Supka Attila vezetőedző sem értette, hogy lehet ezt így csinálni, de a meccs utáni nyilatkozatában minden benne volt. Annak kellett volna rúgnia az elsőt, aki a másodikat kihagyta.

Amikor Ivancsics pont ugyanúgy rontott tizenegyest az Újpest ellen, mint anno Hercegfalvi, még a kispesti drukkerek is a meccs eladásáról énekeltek. Aztán George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa mindenkit megnyugtatott, nem merő bénaságból vagy bundából volt ez, hanem mert rossz a Megyeri úti pálya talaja. Minden lehet egyébként, Ivancsics előtte való héten is hibázott, azelőtt meg hármat berúgott. Van ilyen, de ettől még túlságosan magas labda volt ez a jelenlegi, bundával sűrűn betakargatott magyar futballközegben.

Május 6-án aztán ugyanaz a helyzet megismétlődött, ráadásul kétszer is, és nem Újpesten, hanem otthon, a Kaposvár ellen. Előbb Tchami rúgta kapufára az ellene jogosan megítélt büntetőt, aztán nem sokkal később Vécsei nem tudta eltalálni ugyanazt a kaput. A dolgot maga Supka Attila, a Honvéd edzője sem értette, azt nyilatkozta, nem tudja, Tchami mit keresett ott, nem neki kellett volna rúgnia. Aztán jött a kérdés, hogy akkor kinek? „Hát Ivancsicsnak vagy Vécseinek."

Supka Attilának csak részvétet tudunk nyilvánítani a keret miatt, bár Hemingway talán ezt is megmagyarázza valahogy.