Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Szerdától hatnapos ultramaratoni Balatonfüreden

2012.05.08. 09:18

Szerdától egészen különleges verseny helyszíne lesz Balatonfüred, ahol nemzetközi hatnapos ultramaratonfutó versenyt rendeznek, melyet megelőzően, kedden Sport és Egészségnapot tart a szervező Unix Sportegyesület.

A hatnapos, illetve a pénteken kezdődő 48 órás viadalt és a szombaton induló 24 órás váltófutást is egy elkerített, 900 méteres pályán rendezik meg. A viadalra eddig 17 ország 72 versenyzője nevezett.

A szervező Unixsport ultrafutófutóklub honlapja szerint az eseményen világcsúcskísérletre is sor kerül, a brit Sharon Gayter ugyanis január végén bejelentette, hogy idén Balatonfüreden szeretné megdönteni a nők 825,9 km-es hatnapos rekordját, melyet 2009 óta tart az ausztrál Dipali Cunningham.

A keddi nyitórendezvényen, a Sport és Egészségnapon nyolc korcsoport számára - óvodásoktól a felnőttekig - szerveznek futóversenyt, 1000, 1200, 1600 és 2000 méteres távokon. Az esemény fővédnöke Czene Attila sportért felelős államtitkár.

A futóprogramok mellett kedden a helyszínen az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívják majd a figyelmet, a kilátogatók dietetikai tanácsadást is igénybe vehetnek, s különböző egészségügyi szűrésen is áteshetnek.