Még a masszőr is ütött a kolozsvári derbin

2012.05.09. 11:37 Módosítva: 2012.05.09. 11:38

Pokollá vált a kolozsvári futballrangadó egy belőtt tizenegyes után. Beintés az ellentábornak, birkózás, kiállítás, a masszőr egy leütéssel közbelép, tömegverekedés, a meccs lefújása 27 perc után. Ez állna a rövid jegyzőkönyvben.

A román futballbajnokság 31. fordulójának rangadóján a Cluj Universitatea és CFR mérkőzött, az utóbbi kapitánya, Cadu magabiztosan lőtte be a megítélt büntetőt. Majd ünnepeltette magát, illetve próbálta, mert az ellenfél szurkolói nem voltak igazán vevők rá. Főleg, hogy Cadu beintett nekik. (Egyes források szerint csak előttük csókolta meg a CFR-címert.) Ezt vehette észre az addig a személyes bosszúját a kapufán kitöltő Bornescu is. Cadura rontott, majd hamarosan mindkét csapat beszállt a torzsalkodásba.

Tudor bíró szétválasztotta a feleket, Cadut és Bornescut piros lappal leküldte. Cadu azonban nem úszta meg ennyivel, a játékoskijáróban utolérte Liviu Ciuca, az Universitatea masszőre, és hátulról letaglózta a gólszerzőt, aki az egyik biztonsági embertől is kapott egy rúgást. Ezután a két csapat az öltőzőknél balhézott egymással. A bíró berendelte a csapatokat az öltözőbe, de csak a CFR vonult le. Tudor végül úgy döntőtt, hogy a nem megfelelő biztonsági körülmények miatt lefújja a mérkőzést a 27. percben.

A CFR-játékosokat végül csendőrautókkal menekítették ki a Kolozsvári Arénából.

Bornescu teljesen természetesnek találta akcóját: „Leküldtek, de örülök, hogy verekedtem Caduval. Mondtam neki, hogy jöjjön, küzdjön meg velem az öltözőben. Nem hiszem, hogy Cadu mostanában el merné hagyni a házát. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóik bejöttek volna érte a pályára, ha én nem megyek neki."

A liga elnöke, Dumitru Dragomir azt nem érti, miért lett vége a meccsnek: „A Real Madrid legutóbbi mékőzésén üvegekkel dobálták meg a bírót, az még súlyosabb. Tudor hibát követett el, alaposan meg kell majd indokolnia döntését. Jobb lett volna egy külföldi bíróra bízni a meccset. Ismét bebizonyosodott, hogy még a legjobb hazai bírók is betojnak" – idézte a kronika.ro az elnököt, aki szerint a játékosok közötti ökölcsata normális dolog.