Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Megműtötték Tibolya törött kulcscsontját

2012.05.10. 16:24

Kedden, az első kezeléskor még úgy tűnt, nem kell műteni, csütörtökön mégis megoperálták Tibolya Péter bal kulcscsontját, mely a római öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyén, lovaglás közben tört el. A beavatkozás Budapesten történt, a műtéttel rögzítették a sérült testrészt, egyben kivették a jobb kulcscsontjába a 2007-es sérülésekor beültetett fémdarabot.

Tibolya kedden törte el a kulcscsontját, amikor az első akadálynál bukott a lovával. A baleset után rögtön kórházba szállították, majd még aznap késő este hazautazott. Várhatóan két hét múlva kezdhet el mozogni.

A sportágban július elején Európa-bajnokságot rendeznek, majd augusztusban következik az olimpia. Tibolyának nincs kvótája, de a vb előtt esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról részvételi lehetőséghez jusson. A londoni játékokra egy nemzetből nemenként két öttusázó nevezhető, de több szerezhet kvótát. Ha ez így alakul, az adott szövetség dönt az indulókról. A férfiaknál jelenleg Marosi Ádám és Kasza Róbert kvótás.