Magyar csapattársai gyászolják az elhunyt világbajnok salakmotorost

2012.05.15. 17:14
Gyertyás megemlékezést tartottak Miskolcon a hétvégén elhunyt salakmotoros világbajnok tiszteletére.

A Magyarországon is versenyző Lee Richardsonra, a hétvégén Lengyelországban elhunyt salakmotorosra emlékeztek hétfőn este Miskolcon. A helyi Interhandel-2000 Farkasok versenyzőjére többek között csapattársa, Szatmári László és Tihanyi Sándor csapavezető emlékezett.

Jacsó Tibor, a Nemzetközi Salakmotoros Csapatkupa sorozat főszervezője az Indexnek elmondta, a megemlékezésre Miskolcról, Debrecenből, Gyuláról is érkeztek, köztük klubvezetők, versenybírók, a salakmotor kedvelői és Richardson több magyar rajongója.

,,Kiraktunk gyertyákat, virágokat a depóba, és a későbbiekben is ki fogjuk rakni a tiszteletére" - mondta.

A brit salakmotoros vasárnap délután a harmadik futamban ütközött Friedrik Lindgrennel. A korábbi világbajnok esés közben fejjel palánknak csapódott, azonnal a wrocławi kórházba szállították, de nem tudták megmenteni.

Richardson egy héttel ezelőtt még Miskolcon versenyzett, és 1 pont híján maximumot szerzett. Az Interhandel-2000 Farkasok csapatának húzóembere volt.

A brit versenyzőnek hat versenyre szóló szerződése volt ebben az évben, a versenysorozat október 6-ig tartott volna, de ,, az élet közbe szólt” - mondta Jacsó. ,,Elég nagy trauma. Pótolni nem lehet egy ilyen embert. Csapatának sztárpilótája és profi sportoló volt."

Jacsó szerint ,,a felvételeken látható, hogy 9 percen át nagy tanácstalanság volt, és később nem ugyanaz a személyzet tette a mentőautóba. Valószínűleg egy traumatológus tette szállíthatóvá, és utána helyezték a mentőbe.” Jacsó, aki élő közvetítésen keresztül követte a balesetet, látta, hogy Lee folyamatosan kommunikált a személyzettel, és először csak a lábára panaszkodott. A mentőautóban azonban légzési nehézségei támadtak.

„Az a gyanúm, valamilyen gikszer volt". Jacsóék éveken keresztül Lengyelországban versenyeztek, tapasztalták, hogy a szállítást és a személyzetet a szervezők biztosítani tudják, de nem feltétlenül képesek a helyszínen ellátni a sérülteket.

Richardson következő versenye június 23-án lett volna, a versenykiírás megengedi egy új versenyző szerződtetését, de a főszervező elmondta, még van idő ennek eldöntésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport