Magyar Zoltán halhatatlan lesz

2012.05.16. 12:26

Bekerül a Hall of Fame-be a kétszeres olimpiai bajnok tornász, Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke. Magyar csütörtökön utazik az amerikai Oklahoma City-be, ahol a hivatalos ceremónia 19-én, szombaton lesz.

A MOB alelnökét két hónappal ezelőtt kereste meg levélben az IGHOF (International Gymnastics Hall of Fame), és tájékoztatták beválasztásáról. A kétszeres olimpiai bajnok mellett már van két magyar a Halhatatlanok Csarnokában, hiszen az ötszörös bajnok Keleti Ágnes és az egyszeres aranyérmes Ónodi Henrietta már megkapta ezt a kitüntetést. Magyar az első férfi tornász Magyarországról.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a legjobbak között tartanak számon, nagyon meglepődtem, amikor megkerestek, hiszen rengeteg nagyágyú van a tornában. Nagyon kíváncsian várom az eseményt, a tájékoztatás szerint óriási felhajtás lesz, azt ki is kötötték, hogy szmokingban kell megjelennem, egy ötpereces beszédet kell tartanom, elkérték a gyűrűméretemet is, gondolom, azt kapjuk emlékbe. Hogy pontosan mi a ceremónia menete, és hogy kéz-, vagy láblenyomatot kell-e adnunk, azt egyelőre nem tudom."