Nem polip, láma jósolta meg a BL-győztest

2012.05.19. 09:54

Ha Nicholas, a láma jóslása bejön a szombati Chelsea-Bayern BL-döntőre, könnyen lehet, hogy a 2010-es vb sztárja, Paul polip után ő lesz az ukrán-lengyel Eb egyik legnépszerűbb jelensége. Kár, hogy nem köpködéssel választja ki a győztest.

Arra kevés az esély, hogy a brit láma akkora sztár legyen, mint két éve a polip, ami nyolc meccsnek - köztük a spanyol-holland döntőnek - is megjósolta a győztesét. Nicholasnak egyelőre csak egy lehetősége volt megmutatni tudását, a Chelsea-Liverpool FA Kupa-döntő bejött neki. Ebből arra következtetünk, hogy a láma Chelsea-drukker.

Ha már láma, sokkal ötletesebb lett volna, ha köpköd, de a készítők nem ezt a verziót választották. Két rudat raktak ki neki, az egyiken piros, a másikon kék labdával. Nicholas nem csinált mást, csak ide-oda mászkált, aztán egyszer csak rábökött az egyik labdára, ami így leesett. Mivel ez a kék labda volt, így a Chelsea fogja nyerni a BL-döntőt.

„A láma okos állat, intelligens és jó megfigyelő. Szerintem sokkal megfelelőbb a jósláshoz, mint egy polip. Szerintem jobban is csinálja, mint Paul csinálta. Ráadásul Nicholas mindig is érdeklődött a futball iránt" - mondta Linda Johnson, a láma gazdája.

A Chelsea még sosem nyert BL-t, a Barcelona elleni elődöntőn sokan összeszedték az eltiltáshoz szükséges sárga lapot, igaz, a Bayernből is hiányzik majd a fél védelem. A döntő viszont Münchenben lesz, bele kell húzniuk, hogy Nicholas ne maradjon szégyenben.

A döntőt szombaton 20:45-től rendezik.