Magyar Zoltán a Halhatatlanok Csarnokában

2012.05.22. 22:44

Hivatalosan is tagja lett a tornasport legendás alakjait felvonultató Halhatatlanok Csarnokának a lólengésben kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke.

Ő az első magyar férfi tagja a sportági Hall of Fame-nek, korábban az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, valamint az egyszeres aranyérmes Ónodi Henrietta került be.

A z Oklahoma Cityben rendezett ceremónián Magyar Zoltánról egy korábban küldött fotója alapján mellképet készítettek, és azt állítottak ki. Ünnepi beszédét követően emlékplakettet és arany pecsétgyűrűt is kapott. A róla készült festmény az oklahomai Petroleum Múzeumban lesz látható, itt található a Hall of Fame is, amelyet évente több százezer látogató néz meg.

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a Halhatatlanok Csarnokába, fantasztikus legendák közé. Nagy felhajtás volt, a televízió is végig adta beválasztásunkat. Itt volt az amerikai tornasport színe-java és a nemzetközi szövetség képviselői is. Nagyon meglepett, hogy végül is nem kéz- vagy láblenyomatot kellett adnunk, hanem festményt készítettek rólunk, és az került kiállításra. Most már legalább értem, miért kellett többször, többféle képet küldenem magamról" - mondta Magyar Zoltán.