Kiss Pál Tamás 2. a monacói GP3-futamon

2012.05.25. 15:47

Kiss Pál Tamás a GP3 történetének első monacói futamán a szenzációs 2. helyen végzett, így ő lett a magyar autósport első Monte Carló-i dobogósa. A versenyt a finn Aaro Vainio nyerte.

A szűk, falakkal határolt utcai pályán csak a legtehetségesebbek tudnak eredményesen szerepelni, nem véletlen, hogy Kiss épp itt futotta élete egyik, ha nem a legjobb versenyét. Ráadásul korábban sohasem versenyzett még a hercegségben.

Kiss Pál Tamás
Kiss Pál Tamás
Fotó: Földi Imre

„Ennyire, azt hiszem, még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem – kezdte a tavalyi barcelonai győzelme után második GP3-as dobogós helyezését ünneplő pilóta. - Ez a mostani eredmény talán még különlegesebb olyan szempontból, hogy Monacóban értük el, ráadásul az első futamon, erőből lettünk másodikak, ami fantasztikus érzés."

„Hál' Istennek pontosan úgy sikerült a rajt, ahogy terveztem. A verseny előtt módosítottunk picit a kuplung beállításain, ami nagyon jól bevált, és sikerült úgy kilőnöm a rajtnál, hogy az első kanyarban már a 2. helyen fordultam – idézte fel a verseny első pillanatait a 3. helyről induló 21 éves pilóta. - Ezután Vainióval ketten szépen megléptünk a többiektől, de az ő autóján valószínűleg előbb érték el az ideális hőmérsékletet a gumik, ezért az elején képes volt egy kis előnyt kiépíteni. Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben, és próbáltam megfutni a leggyorsabb kört. Felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a 2. helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem!"

Az Atech CRS GP versenyzője a szombat délután 17 óra 55 perckor kezdődő második futamon a fordított rajtrács miatt a 7. helyről indul majd.

"Szeretném épségben túlélni a rajtot, 1-2 pozíciót előrelépni, többet ezen a pályán nem nagyon lehet, és behozni pontszerző helyen az autót. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségem ennél többre, ha igen, akkor azt természetesen igyekszem majd megragadni."