Turi György szerint Cseh jó úton halad

2012.05.30. 09:49

Turi György, az immár 11-szeres Európa-bajnok Cseh László edzője szerint tanítványa jó úton halad afelé, hogy a londoni olimpián olyan időeredményeket érjen el, amilyeneket eddig nem tudott. A szakember az m1 Ma Reggel című műsorában szerdán elmondta: a múlt heti debreceni Eb - amelyen Cseh három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett - olyan feszített volt, hogy felért egy 2-3 hetes edzőtáborral, és kimondottan jót tett a versenyzőnek.

„Megbeszéltük, hogy ez az ő olimpiája lesz. Vele másként kell bánni, mint a fiatalabbakkal, hiszen 27 éves lesz. Az a vágya, hogy olimpiai bajnok legyen, és most az ő érzéseit, intuícióit helyezzük előtérbe, tulajdonképpen 19-re lapot kérünk” - utalt arra Turi, hogy azt már tudják, miként lehet Cseh olimpiai ezüstérmes, hiszen Pekingben háromszor is második volt.

Cseh hangsúlyozta, most újszerű felkészülést vezettek be. Egyrészt a korábbiakhoz képest más típusú tornagyakorlatokat végez, azaz olyan izomcsoportjait erősíti, amelyek gyengébbek a riválisokénál, másrészt sokkal jobban figyel a regenerálódásra. A véréből mért adatok alapján azonnali visszajelzést kap a terheléséről, és kiderül, mit kellene másként csinálnia.

Edzője jelezte: ők nem Michael Phelpsben vagy Ryan Lochteban gondolkodnak, hanem időeredményekben.

„Laci jó úton halad, tisztességesen, becsületesen dolgozik, és hiszem, hogy meg fog úszni olyan időket, amiket eddig nem” - tette hozzá Turi.