Két nap múlva rajtol a székesfehérvári junior öttusa Eb

2012.06.05. 17:11

Tizenkilenc ország 46 női és 52 férfi öttusázója vesz részt Székesfehérváron csütörtöktől szerdáig a junior korosztály Európa-bajnokságán, melyen sérülés miatt nem indul a 2010-es ifjúsági olimpián ezüstérmes Földházi Zsófia.

Az Eb-t felvezető keddi sajtótájékoztatón Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány bizakodó volt a sikeres versenyzést illetően, mert mint mondta: a csapat felkészült, ráadásul a fehérvári rendezésű viadalokon jól szoktak szerepelni a hazai öttusázók.

Korponai István, a férfiak szakmai munkájának felelőse csak a technikai értekezleten hirdeti ki a csapat összetételét, így egyelőre nem lehet tudni, hogy Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence (mindhárom Alba Volán SC), valamint Stróbl Krisztián (Alba Öttusa SE) közül ki lesz az egyéni induló.

Kállai Ákos, a nők szakmai vezetője bejelentette, hogy Földházi Zsófia bokasérülése miatt kihagyja az Eb-t, és a felnőtt megmérettetésekre koncentrál, így a háromfős csapatban a címvédő Kovács Sarolta, valamint Hada Noémi (mindkettő Alba Volán SC), továbbá Szabó Noémi (Alba Öttusa SE) kap helyet, míg Réti Anna (MAFC) egyéni indulóként versenyez.

Az Eb-n csütörtökön a női, pénteken a férfi selejtezőt bonyolítják le, a hétvégén lesznek a döntők, míg hétfőtől szerdáig a váltókra kerül sor.