Magyar mentette meg Rakonczay kenuját

2012.06.14. 11:54

A Blikk információja szerint egy luxushajón dolgozó magyar lány vette észre Rakonczay Gábor óceánon hánykoló kenuját, a Vitézt. A viharban nem tudták összekapcsolni a hajóval, de a koordinátákat feljegyezték.

Az Azori szigeteki Horta kikötőjébe egy francia hajó vontatta be, Rakonczay pedig szerdán már saját szemével nézhette, mennyire jó állapotban van, és tényleg elsüllyeszthetetlen.

Egy, a szigeteken dolgozó magyar búvár meg is örökítette a pillanatot, amikor Rakonczay ismét a hajójába szállt, és csak annyit mondott a lapnak: csak a felirat kopott meg egy kicsit rajta.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan hozza haza az óceánt egyedül - rekordidő alatt - átevező Rakonczay a kenuját.

Rakonczay akkor került a lapok címoldalára, amikor az átevezés közben megszakadt vele a kapcsolat. Rakonczay Viktória másfél hónapon keresztül nem tudott semmit a férjéről. A kenus végül kikötött, és a tervezett nyolcvan nap helyett hatvan nap alatt teljesítette a távot, ezzel rekordot állított fel.

A Vitéznek egy hónapja nyoma veszett, Szeremley Huba borász vontatta volna haza vitorlásával, de a kenu felborult a viharban, ezért le kellett vágniuk. Az Azori-szigetektől háromnapnyi távolságban hagyták el, ugyan nem süllyedt el, de kétséges volt, hogy valaha előkerül-e.