Sportbiztonsági konferenciát szerveztek taós pénzből

2012.06.20. 16:33

Sportbiztonsági konferencia kezdődött Budapesten, ahol az öt látvány-csapatsportág biztonsági szakemberei tanácskoznak a témakört érintő újdonságokról, változásokról szerdán és csütörtökön.

A "Szövetségek a biztonságért" elnevezésű szimpóziumot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai közleménye szerint a szervezet társaságiadó-kedvezményből (tao) igényelt támogatás felhasználásával rendezik meg.

Molnár Zoltán, a MOB főtitkára megnyitó beszédében azt mondta, a sportbiztonság témaköréhez számos terület tartozik, a megoldás kulcsát ezek együttműködésében látja.

Samu István, a konferencia levezető elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) biztonsági igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, ellenállhatatlan ajánlatot kaptak a MOB-tól a sportbiztonság témakörének feldolgozására, a tanácskozás megrendezésére.

"Hatalmas változások mentek végbe ezen a területen: öt törvény módosult, számtalan jogszabály változott vagy jött létre" - tette hozzá Samu. "Úgy gondoltuk, az ezekkel való ismerkedés nem lesz haszontalan."

Az eseményen a MOB közleménye szerint napirendre kerül - a sportbiztonsággal összefüggésben - többek között a sportrendészeti infrastruktúra, a tao-támogatás szerepe, a jogszabályi változások, a tűzvédelem, a sportrendezvények szervezésének biztonsági feladatai, illetve a futball-huliganizmus.