Kajak-kenu Eb: Kiss és Dobos nem indul

2012.06.22. 09:42

A kenus Kiss Tamás és a kajakos Dobos András nem vehet részt a pénteken kezdődő kajak-kenu Európa-bajnokságon Zágrábban, mivel az előzetes nevezési listán nem szerepeltek, utólag pedig az európai szövetség nem engedélyezte indulásukat.

Storcz Botond szövetségi kapitány elmondta, hogy az előzetes nevezési listát - melyen korlátozva volt a versenyzők száma - még a hazai válogató előtt kellett leadnia, és a két versenyző neve ezért nem szerepelt rajta.

A kapitány hangsúlyozta, meggyőződése szerint az európai szövetségnek el kellett volna fogadni Kiss és Dobos később leadott nevezését, a szervezet szabálytalanul járt el, ezért óvást nyújtott be a döntés ellen. A beadványt ugyanakkor valószínűleg elutasították, mivel csütörtök délutánig kellett volna választ adni rá, ám ez nem történt meg.

Kiss és Dobos kiválásának következtében három változás is történik az előzetesen tervezetthez képest: Kiss helyett Sarudi Pál indul majd a kenusok 5000 méteres távján, Sarudi helyére pedig Vasbányai Henrik kerül be az 1000 méteres négyesbe, míg kajak kettes 500-on Pintér Márk párja Dobos helyett Kugler Attila lesz.