Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Vasas-válasz: igenis lesz náluk melegolimpia

2012.06.27. 17:22

A Vasas szurkolóinak egy csoportja petíciót nyújtott be Markovits Lászlónak, a klub elnökének, mert nem szerették volna, hogyha a klub létesítményei is helyszínei lennének a melegolimpiának. Markovits szerda délután, a hivatalos honlapon reagált. Lesz a létesítményben melegolimpia, a témát ezzel lezártnak tekintik. Négy főbb szempont alapján döntöttek a bérbeadásról, a levélből idézünk.

1. Saját szakosztályok működése
Sportlétesítményeink elsődleges funkciója a Vasas Sport Club szakosztályainak kiszolgálása, azaz profi és amatőr sportolóink edzéseihez, versenyeihez a megfelelő infrastruktúra biztosítása. A bajnoki és az iskolai szünet miatt szakosztályaink ezekben a napokban nem tartanak edzéseket a létesítményben, tehát ez a külsős sportesemény nem befolyásolja sporttevékenységüket.

2. Rendeltetésszerű használat
A Vasas SC ügyvezetése minden bérlői érdeklődés esetén mérlegeli azokat a lehetséges hátrányokat vagy károkat, amelyeket egy sporttevékenységtől idegen bérlő a létesítményben okozhat. Akkor azonban, amikor rendeltetésszerű használatról, azaz sportrendezvény céljára történő bérbe adásról van szó, ráadásul piaci bérleti díj kifizetése ellenében, ilyen hátrányokról nem beszélhetünk. A mostani rendezvényt többek között a Londoni Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottsága (LOCOG) is támogatásáról biztosította, ami kellő garancia arra, hogy az esemény megfelelő sportértékkel bír.

3. Anyagi megfontolások
A Vasas Sport Club a vagyonkezelésében lévő és saját maga által fenntartott állami létesítményeket jogosult használatba adni, hogy így bevételeket generáljon, amelyek hozzájárulnak a létesítmények fenntartásához. Köztudott, hiszen a médiában és saját kommunikációnkban is elég gyakran volt róla szó az elmúlt években, hogy egyesületünk állandó forráshiánnyal küzd. A mindennapos küzdelem a túlélésért természetesen nem csak a mi klubunkat jellemzi, de számunkra nem csekély plusz feladatot jelent a három létesítmény színvonalas fenntartása. Ebből a szempontból tekintve talán nem meglepő, hogy minden forint számít, ami a bevételi oldalon megjelenhet, ezért arra kell törekedjünk, hogy a lehető legoptimálisabban hasznosítsuk az általunk birtokolt értékeket, és mint ilyet, a sportingatlanokat. Nem kell tehát magyarázni, hogy egy több millió forintos bevételt jelentő sportrendezvényt a jelenlegi gazdasági helyzetben nem utasíthatunk vissza.

4. Tolerancia
Fontos megjegyeznem, hogy ha anyagi lehetőségeink lehetővé tennék, akkor sem tartanánk szerencsésnek, hogy a mindenkori Vasas vezetés szubjektív alapon, azaz etnikai, vallási vagy más kissebségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján döntsön a bérlő személyéről. A Vasas Sport Clubnak szüksége van minden szurkolóra, ám ez nem jelenti azt, hogy szimpatizánsaink egy része rákényszerítheti saját nézeteit a Vasas közösségére, illetve a mindenkori vezetőségre.

Kérem a Tisztelt Aláírókat, hogy a fenti tényszerű érveléseket fogadják el, és ennek fényében tartózkodjanak minden olyan további megnyilvánulástól és cselekménytől, ami ezt a zártkörű rendezvényt bármilyen módon megzavarná. A Vasas Sport Club ügyvezetése jelen levéllel a témát lezártnak tekinti.