Overdose újra futhat Budapesten

2012.06.28. 15:23
A sérüléséből felépülő ló az októberi párizsi derbire készül, előtte itthon indulna sprintversenyen.

Overdose augusztusra épülhet fel, tulajdonosa, Mikóczy Zoltán indítaná a párizsi nagy derbin, előtte egy felhozó versennyel. Ha minden jól megy, versenyeztetése egy évvel kitolódna és jövőre indulna Hongkongban is, hangzott el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Augusztusra lehet Dózi bevethető állapotban. Ősszel mindenképpen a párizsi nagy versenyre szeretnénk fókuszálni, amelyet október másodikán rendeznek, oda előzetesen biztosan benevezzük. Addig pedig augusztus-szeptemberben jó volna számára egy felhozó verseny megfutása. Nem feltétlenül kis versenyre gondolok: legyen Párizsra egy jó küzdés a lábában. Az előversenye akár itthon is lehetne, lesz egy megfelelő sprintverseny augusztus végén Budapesten, ám inkább óvnám az itthoni pályaborítástól. Viszont a végső döntés mindig a tréner kezében van.”

Overdose február-márciusban Dubajban indult volna versenyeken, de megsérült, így egyszer sem futott. Későb úgy gondolták, az ascoti derbin futhat újra, de a parasérülée miatt végül visszavonták a nevezését.

„Ha a ló bírja a terhelést, ősszel kaphat még egy évet versenyzésre, tehát érdemes elgondolkodni fedezőmén-karrierje 2014-re csúsztatásán. Ebben az esetben jövőre indulhatna Hongkongban, ahova a külföldi tartózkodási szabályok miatt nem mehetett legutóbb. Így jó párizsi futás után ott maradna két hónapot, és utána jöhetne Ázsia. Ezek a tervek, de minden Dózi állapotán múlik” - tette hozzá Mikóczy.

„Overdose sérült patarészének megújulásához egyszerűen várni kell. A keddi patkolás mindenestre azt mutatta: jól állunk, a gyógyulás finise felé haladunk. Nem elkiabálva, de a végső örömre persze csak akkor lesz okunk, ha végre pályán bizonyítja képességeit. A téli kudarcos dubaji kiruccanás után ki vagyunk éhezve a sikerre: olyan győzelemre van szükség, amelyre felkapja fejét a lóversenyzés világa” - mondta Mikóczy.

„A magyar cégekből álló konzorcium a tulajdonlásba szállt be, a napi ellátás, a versenyeztetés az én cégem dolga, azt mi fizetjük. A számokról csak annyit: egy egyszerű patkolás jó szakember ideszállításával annyiba kerül, amennyiért az árveréseken már egy lovat lehet venni” - jellemezte a költségeket a ló gazdája.