Atlétikai-Eb: Kiss és Baji sem döntőzik 110 gáton

2012.07.01. 16:16

Kiss Dániel és Baji Balázs sem jutott a döntőbe 110 m gáton a helsinki atlétikai-Európa-bajnokságon.

A 2010-es barcelonai Eb-n bronzérmes Kiss Dániel - aki tavalyi műtétje után csak idén év elején kezdhette újra az edzéseket - az elődöntőben a nyolcas pályát kapta. A három futamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő jutott az esti fináléba.

Kiss, akárcsak az előfutamban, ezúttal sem rajtolt jól, és most a táv második felében sem tudott felzárkózni, 13,59 mp-es idővel hatodikként ért célba.

"Nagyon nem jó futás volt ez" - mondta az MTI-nek Kiss. - "Sajnos van egy technikai problémám. A hosszú kihagyásom után az alapdolgok visszajöttek, de azok a finomságok, amelyektől igazán gyors tudtam lenni csak nagyon lassan. Végül is ez volt a harmadik versenyem idén."

Az előfutamban 13,50 mp-es egyéni csúcsot futott Baji az elődöntőben az ötös pályáról rajtolhatott. A 23 éves atléta egészen az utolsó gátig remekül tartotta magát, ott azonban hibázott, és 13,68-cal ötödik lett.

"Elrontottam. Pont - mondta a rendkívül elkeseredett Baji. - "Életem formájában voltam, könnyedén bekerülhettem volna a döntőbe. Jól kezdtem, középtávnál ugyan kibillentem egy gátnál, de a végére visszajöttem a második-harmadik helyre, amikor lebombáztam az utolsó gátat."

Kiss így a 14., Baji a 17. helyen zárta az Eb-t.