Kiss Norbert nyerte az FIA Kamion Eb ötödik versenyét

2012.07.02. 15:36

Hétvégén Angliában, Donington Parkban rendezték az FIA Kamion Európa-bajnokság idei ötödik versenyét.

Kiss Norbert, az OXXO Energy Truck Race Team pilótája szombaton a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az első futamra. A rajtja jól sikerült, az első kanyarban ötödiknek fordult, amit csak a második körig tudott tartani. Mögötte ugyan Bösiger még gyorsabb volt, majd az egyik kanyarban Kiss lecsúszott az ívről, félig ki a fűre, ott még ketten megelőzték, de Mika Makkinen elé még vissza tudott jönni. Onnantól hatalmas csatát vívtak a futam végéig, de a magyar versenyző szépen tartotta előnyét, és maradt a nyolcadik helyen, így a második futamban az élről indulhatott.

A második rajtot is jól kapta el, elsőnek fordult, és próbálta tartani pozícióját. Pár kör alatt Dominique L. megelőzte, de csak a futam feléig maradt mögötte. Onnantól viszont ráesett a mezőny, megérkezett Hahn és a többiek. Kiss védte az íveket, csakhogy az egyik Renault olajat folyatott a pályára, amin megcsúszott, a mögötte lévők látva ezt, más íven megelőzték. A negyedik hely meg is lehetett volna, de az utolsó körben Albacete egy kanyarban ráhúzta a kormányt, a magyarnak esélye sem volt megállnia, így oldalról nekiment a spanyol pilótának. Tolta őt a kavicságy felé, majd szétváltak, Albacete nagy gázzal továbbment, Kissnek pedig bal első defektje lett. Így persze a mögötte lévők elmentek mellette, de sikerült célba érnie.

A szombati második futam után az FIA veszélyes vezetésért öt rajthelyes büntetéssel sújtotta a csapatot. Kiss Norbert hetedik lett, majd az időmérőn nyolcadikként kvalifikálta magát az első futamra, de a büntetés miatt csak a tizenharmadik helyről rajtolhatott.

Az időjáráshoz az Oxxo alkalamazkodott a legjobban, az első futamon Kiss Norbert a tizenharmadikról a nyolcadik helyre küzdötte fel magát. A harmadik leggyorsabb volt a mezőnyben, az utolsó körben már az ötödik-hatodik helyezetteket szorongatta. A magyar versenyző a fordított rajtsorrend miatt a második futamon az élről indulhatott. A rajtnál elhúzott, elsősége egy pillanatig nem volt veszélyben, nagy előnnyel nyerte a futamot.