Hatszoros olimpiai bajnokra emlékezett a MOB

2012.07.17. 18:09

Koszorúzással egybekötött megemlékezést rendeztek Kovács Pál hatszoros olimpiai bajnok kardvívó születésének 100. évfordulója alkalmából a Farkasréti temetőben. A Magyar Olimpiai Bizottság emlék- és hagyományőrző bizottsága, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság által szervezett eseményen részt vett mások mellett Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a MOB tiszteletbeli elnöke, Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a Budapest Honvéd sportegyesület tiszteletbeli elnöke, valamint számos olimpiai bajnok, továbbá a Kovács Pál nevét viselő gimnázium képviselői is.

Kamuti Jenő, a MOB elnökségének tagja, olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívó beszédében úgy fogalmazott, az élet nagy ajándékának tartja, hogy személyesen ismerhette a minden szempontból példaképnek tekinthető sportembert, aki hat olimpiai aranyérme mellé kilenc vb-címet nyert, később alelnöke volt a Nemzetközi Vívó Szövetségnek. Kamuti hozzátette, Kovács Pál utánozhatatlan egyszerűséggel vívott, "az értelem és a technika csodálatos ötvözetével forgatta a kardot." 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek