Ennyit tud a veretlen magyar bajnok

2012.07.18. 10:17 Módosítva: 2015.05.16. 03:43

A Debrecen idegenben kapott ki az albán bajnok Skënderbeutól 1-0-ra. A magyar bajnokságot veretlenül megnyerő Lokival nem ez volt a legfőbb baj, rossz meccse bárkinek lehet, de aki becsületesen végignézte ezt, az látta, hogy ezek az emberek ott a pályán, fehér mezben, piszokdrága stoplisokkal a lábukon nem csak nem akarnak, de nem is tudnak focizni.

Nem vagyok edző, nem értek a taktikához, de hiába jön bárki is a gyenge középpályával, a töketlenkedő védelemmel, ez mind lényegtelen, üres fecsegés. Ezek a fiúk szartak az egészre. Majd lehet mondani, hogy azért, mert Tiranából négy órát buszoztak, ami annyira összezavarta őket, hogy elfelejtettek játszani. Szó sincs hegyiivános nosztalgiázásról, hogy Nyilasiék idejében minden jobb volt, az ember nem akar semmit egy hazai érdekeltségű BL-selejtezőtől, csak azt, hogy lássa, ezek ott legalább kicsit szeretnének nyerni. Egy pár végigszenvedett NB I.-es bajnoki után mondhatom, nincsen magasan az a bizonyos léc, de egyszerűen röhej, hogy a magyar bajnok nemzetközi kupameccsén az állandóan körberöhögött, falábú, idegenlégiós Coulibaly az egyetlen játékos, aki bármit is szeretne és tud is kezdeni a labdával, ha már a klubja ilyen messzire elcipelte a seggét.

Elképzelhetetlen, hogy azon a nyolcezer lelkesen, végig kitartóan biztató albán drukkeren kívül, ki élvezte akár egy percre is ezt az egészet. Nem lenne meglepő, ha a csapatukat elkísérő kétszáz debreceni drukker meglincselné a buszukhoz tartó játékosokat. Senki sem szólhatna egy szót sem.

És akkor a kommentátor 1-0-nál azt mondja, hogy nem jó ez így, de azért ez idegenben nem rossz eredmény. Ő is pontosan tudja, hogy lehetett volna ez szó nélkül 5-0 is, de nem is ez a lényeg, nem az eredmény számít. Ha egy magyar csapat külföldivel játszik, az ember természetesen kitart, drukkol, mégiscsak identitás, meg izé, ez az alap. De ezeknek a srácoknak a tegnapi után csak tiszta szívből lehet kívánni, hogy gyorsan tűnjenek el a nemzetközi kupákból, vagy mutassák meg a visszavágón, hogy tudnak és akarnak is játszani. Kedd este egyik sem sikerült, és az a szomorú, hogy előbbi pláne reménytelen.

A meccs utáni görcsös, erőltetett stúdiós szakértést meg ilyenkor nyugodtan ki lehetne hagyni, még akkor is, ha a műsoridő része. Inkább adjanak le egy Szomszédok-epizódot. Bár ez az egész meccs helyett is sokkal-sokkal jobb szórakozás lett volna.

Ne felejtsük el, a veretlen magyar bajnokot láthattuk, ők jelenleg itthon a legjobbak. Ez a magyar futball 2012-ben.