A bíró gatyája miatt kapott ki a Fradi

2012.08.20. 10:37

Közepes, de az utolsó percekben drámai meccsen az eddig veretlen Ferencváros a nagy hőségben 2-1-re kikapott az eddig nyeretlen Újpesttől a bajnokság negyedik fordulójában.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Détári Lajos, a Fradi edzője azt is tudta, miért.

„Jó mérkőzés volt, mindkét csapat sokat tett ezért. Egy nagy hiba után kerültünk hátrányba az első félidőben, majd a másodikban végig domináltunk, az Újpest nem is jött át a félpályán. Hetek óta nem megy a góllövés, kihagytuk a helyzeteinket, és ami a végén történt, arra meg nem is találok szavakat. Már megvolt a döntetlen, de elszalasztottuk, pedig legalább egy pontra rászolgált volna a csapatunk" - idézte a pepsifoci.hu a mestert.

Détári nem hiszi, hogy a vereség az állásába kerülhet: „Ezt hol hallották?! Én közel vagyok a Ferencvároshoz, én ilyet nem hallottam, de lehet, máshonnan jobban értesültek." (Mint másnapra kiderült, rosszul tudta, kirúgták.)

Érthetetlen módon újpesti szurkolók is bejutottak a sajtótájékoztatóra, egyik Détári minden szavát kommentálta, ez komoly illetlenség volt, ráadásul a rendezők ezt sokáig tűrték. Végül Détári kérte számon - joggal - a szervezést, az edző nem értette, hogy történhetett meg ilyen, és igaza volt.

A Ferencváros szakvezetője felháborodottan kérdezte, hogy vezethette fekete nadrágban és sportszárban a játékvezető a mérkőzést, amikor az összekeverhető volt a Ferencváros sötét mezével, Détári szerint például Somalia lehajtott fejjel emiatt passzolt egyszer rosszul.