Így véd 11-est egy védekező középpályás

2012.09.04. 10:40

Az argentin Racing kapusát kiállították, a kapuba az egyik középpályás állt, aki rutinosan védte a büntetőt.

Az argentin első osztályban második helyezett Racing Clubhoz látogatott hétfő este az utolsó San Martin San Juan. A Racing Club a várakozásoknak megfelelően simán hozta a meccset, a 18 éves Vietto mesterhármast rúgott, a show-t azonban mégis a csapat védekező középpályása lopta el.

A 89. percben a hazaiak kapusa, Jorge De Oliveira gólhelyzetben, 3-1-es Racing vezetésnél buktatta az ellenfél játékosát, amiért megkapta második sárga lapját, így kénytelen volt elhagyni a pályát. A Racingnak már nem volt több cserelehetősége, így a középpályás Pelletieri húzta fel a kesztyűt, és állt a gólvonalra.

A vendégcsapatból Caprari a sarokba akart helyezni, de Pelletieri jó irányba vetődött, és kiütötte a labdát, ráadásul a kipattanót is össze tudta szedni.

A mérkőzésen az eredmény már nem változott, 3-1-re nyert a Racing. A San Martin San Juan öt forduló után továbbra is pont nélkül áll az utolsó helyen.

A magyar bajnokságban a múlt hónapban fordult elő hasonló eset. A Videoton-Honvéd meccsen a hosszabbításban 0-1-es állásnál a vendégek kapusát, Kemenest küldték ki, helyére a hátvéd Lovric állt, aki védte a büntetőt, és ezzel megőrizte csapatának a három pontot.