Evezés: Galambos aranyérmes az egyetemista vb-n

2012.09.09. 17:33

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek az egyetemisták és főiskolások evezős-világbajnokságán, az oroszországi Kazanyban.

A vasárnapi döntőkben magyar részről először a friss vb-ezüstérmes Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club/Óbudai Egyetem) szállt vízre könnyűsúlyú egypárevezősben. A 26. születésnapját éppen vasárnap ünneplő versenyző favorithoz méltóan nyerte meg futamát, bár csak a súlyához nem passzoló, normálsúlyú hajót biztosítottak számára a szervezők.

A kétpárevezősök között érdekelt Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club/Semmelweis Egyetem), Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet/Budapesti Gazdasági Főiskola) duó a németekkel vívott nagy csatát a fináléban, s mindössze 0.44 mp-cel szorult a második helyre, míg a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősöknél Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel (EDF Démász Szeged VE/Szegedi Tudományegyetem) a gyengébb kezdés után végül bronzérmes pozícióba küzdötte fel magát.

A három érmes egység nem sokat pihenhet, mert szerda este már indul is a felnőtt Európa-bajnokságra, melyet az olaszországi Varesében rendeznek péntektől jövő vasárnapig.