Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Sebastian Coe a Brit Olimpiai Bizottság elnöke lenne

2012.09.11. 10:55

A londoni olimpia sikere után Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke már új kihívásokat keres, és jelezte, hogy megpályázza a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) elnöki posztját.

Az 1500 méteres síkfutás kétszeres olimpiai bajnoka (1980, 1984), a 800 m kétszeres olimpiai ezüstérmese a Londonban rendezett hétfői olimpiai felvonulás után elmondta, többen megkeresték, hogy vállalja el a jelöltséget, s ő szívesen tesz ennek eleget.

„Megkértek rá, s nagyon örülök a megkeresésnek - mondta Coe. - Mindig is úgy éreztem, hogy sokkal tartozom a brit olimpiai mozgalomnak. A bizottság harcolt annak idején azért, hogy a bojkott ellenére részt vehessek a moszkvai olimpián.”

Jelen állás szerint Coe az egyetlen jelölt a BOA elnöki posztjára, igaz, szeptember 24-ig van még lehetőség pályázni a távozó Colin Moynihan helyére.

Az ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy az 55 éves sportvezető nem lesz sokáig elnök, még ha megválasztják is, mivel már júliusban jelezte, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztjáért is harcba száll 2015-ben.