Egy csel miatt tarolta le Affelayt a kapus

2012.09.12. 12:11

Ibrahim Affelaynak nem indult túl jól a szezon új csapatával, a Schalkéval. Egy edzőmeccsen egyből szétrúgták a holland csatárt, mert át merte cselezni a kapust.

Affelay Achilles-sérülése miatt sokáig nem játszhatott, de felépülése után sem tudott a Barcelona stabil játékosává válni, így a váltás mellett döntött. A Schalkéhoz augusztus végén igazolt, a Bundesligában már hét percet kapott, de nyilván több meccsre van szüksége, hogy beilleszkedjen új csapatába.

Ezért is játszatták az alsóbb osztályú TuS Erndtebruck ellen. Affelay bizonyított is, a tizenhatosig kiszaladó kapust átjátszva az üres kapuba guríthatott. Jannick von der Heiden azonban személyes sértésnek vette, hogy kicselezte a schalkés. Így utána szaladt, szerelni meg sem próbált, és az elrúgás után hátulról beleszállt Affelayba.

Von der Heiden a legnagyobb nyugodtsággal, és bűnbánat nélkül vette tudomásul, hogy akciója sikeres volt, Affelay fájdalmak között fetreng.

A kapust a nézők mindenesetre kifütyülték, és az edzője is bejelentette, határozatlan időre felfüggeszti Von der Heident.