A franciáktól is kikapott a férfi röplabda-válogatott

2012.09.15. 17:45

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a francia csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Rigában zajló tornájának szombati második fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

"Végig jól küzdöttünk, és bár az eredmény első ránézésre nem ezt mutatja, szoros meccs volt, pedig a franciák a továbbjutásuk ellenére nagyon komolyan vették a találkozót" - nyilatkozta Kelemen István szövetségi kapitány az MTI-nek. "Volt fantázia a játékunkban, lelkesek voltunk, pontosan támadtunk és végre nyitásban is kevesebbet hibáztunk, ami rögtön megmutatkozott a pontokban is. A fiúk közül Baróti Árpádot és Kaszap Tamást lehet elsősorban dicsérni, Molnár Dávid pedig jól szervezte meg a védekezést, nem is kaptunk annyi ászt, mint eddig. Csak azt sajnálom, hogy a harmadik játszmában egymás után több nyitással is elkaptak bennünket, de a mai teljesítmény alapján azt mondom, hogy javulunk, és egyre inkább kezd benne lenni a csapatban egy győzelem."

A magyar válogatott pénteken a házigazda lettektől kapott ki, amivel eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra.

F csoport, 2. torna (Riga), 2. forduló: Franciaország-Magyarország 3-0 (24, 19, 20)

A csoport másik mérkőzésén:

Lettország-Spanyolország 3-1 (-21, 23, 26, 23)

A csoport állása: 1. Franciaország 15 pont, 2. Lettország 11, 3. Spanyolország 4, 4. Magyarország 0. A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, míg 3-2-es eredménynél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap.

A négy csapat egy héttel ezelőtt Szegeden találkozott egymással. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.