Zelma, Rajmund
-1 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Vereséggel zárta a női Eb-selejtezőt a magyar csapat

2012.09.15. 19:58

A házigazda magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a bolgár csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Budaörsön zajló tornájának szombati, harmadik fordulójában, így harmadikként zárt.

Ahogyan az első két nap, úgy most is A röplabda élt, él... és élni akar feliratú pólóban jöttek ki az öltözőből a játékosok, akik ezzel is a sportág nehéz anyagi helyzetére kívánták felhívni a figyelmet és arra, hogy a röplabda, ha nem kerül be a társasági adóból (TAO) támogatott sportágak közé, a versenyhátrány miatt megszűnhet.

A kezdeményezés mellett ezúttal több sportoló kiállt, így Szivós Márton, a vízilabda-válogatott erőssége, vagy a Magyar Sporttudományi Társaság kezdeményezésére létrejött Sportos Elmék közössége, köztük Zwickl Dániel olimpián szerepelt asztaliteniszező, Virág Lajos világbajnoki ezüstérmes birkózó és S. Kovács Ádám vb-ezüstérmes, Világjátékok-győztes karatézó.

F csoport, 2. torna (Budaörs), 3. forduló: Bulgária-Magyarország 3-0 (20, 19, 20)

A csoport másik mérkőzésén: Csehország-Lettország 3-0 (14, 10, 13)

A végeredmény: 1. Bulgária 16 pont, 2. Csehország 14, 3. Magyarország 6, 4. Lettország 0. (A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, míg 3-2-es eredménynél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap) A négy csapat egy héttel ezelőtt Várnában találkozott, a magyarok akkor egy győzelemmel zártak. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott jutott ki a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.