Férfi röplabda Eb-selejtező: a zárónapon is kikaptak a magyarok

2012.09.16. 17:50

Szoros mérkőzésen kikapott a spanyol csapattól a magyar férfi röplabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat rigai tornájának vasárnapi, harmadik fordulójában, így pont nélkül fejezte be szereplését.

A magyar válogatott pénteken a házigazda lettektől szenvedett vereséget - amivel eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra -, majd szombaton a franciákkal szemben is alulmaradt.

A magyar csapat vasárnap egyenrangú ellenfele volt a spanyol alakulatnak, a négyszettes találkozón három játszma kiélezett végjátékban dőlt el.

A csoport négy csapata egy hete Szegeden találkozott egymással. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végzett francia válogatott jutott ki a jövő évi Eb-re, míg a második lettek pótselejtezőt játszhatnak.

"Sajnos álmatagon kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk felvenni a spanyolok ritmusát, erre rá is ment az első szett" - nyilatkozott a szövetségi kapitány az MTI-nek.
Kelemen István elmondta: "A második játszmára már felébredtünk és szoros végjáték után 26-24-re megnyertük a szettet. A harmadik és a negyedik játszmát ugyan elveszítettük, de végig jól játszottuk, ott voltunk a spanyolok nyomában, egy kicsi hiányzott a bravúrhoz."
"Azt látom a csapaton, hogy minél több meccset játszik, annál inkább kezd összeszokni, kezd beérni a játék. Azt hiszem, ha több időnk lett volna felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőre, eredményesebbek lehettünk volna" - vélekedett.

F csoport, 2. torna (Riga), 3. forduló: Spanyolország-Magyarország 3-1 (13, -24, 25, 22)