Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

81 évesen lett félmaraton-rekorder

2012.09.20. 09:27
Ed Whitlock igazi félmaraton-specialista, már 11 korosztályban a leggyorsabb. Pedig a felkészülése most nem sikerült jól.

A világ legjobb nyolcvan év fölötti félmaratonfutója lett Ed Whitlock, aki vasárnap javította meg korosztálya csúcsát huszonkilenc másodperccel.

A 81 éves ontariói férfi városában, Miltonban állt rajthoz, és a háromszáz induló között a 41. helyet szerezte meg. Whitlock ezzel már a tizenegyedik korosztályban futotta a legjobb időt, a 63, 65, 68, 69, 70, 72, 73, 76, 78, 79 évesek mezőnyében is ő a leggyorsabb félmaratoni futó jelenleg (egyik tavalyi futásáról készült az alábbi felvétel).

A rekord egyébként őt is meglepte. „A házam előtti verandán megcsúsztam tavaly novemberben, és elestem, így nem tudtam rendesen felkészülni. Csak a nyáron kezdtem formába lendülni, még a verseny közben is azt gondoltam, hogy problémás lesz rekordot futni" - mondta Whitlock, akit négy évvel ezelőtt orvosa eltiltott a futástól egy ízületi gyulladás miatt, de ő inkább pihent egy ideig, aztán újrakezdte a futást.

A 81 éves Ed Whitlock szinte fiatalnak számít a hosszútávfutók mezőnyében, legalábbis ha a tavaly maratont futó, százéves Turbános Tornádóhoz, Fauja Singhez hasonlítjuk.  • Vennék
  • Hírek