Átadták a Junior Prima Díjakat a sportolóknak

2012.10.03. 21:43

Hatodik alkalommal adták át szerdán a Junior Prima Díjakat sport kategóriában. Idén is tíz eredményes fiatal versenyző részesült elismerésben, kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak.

A szakmai zsűri döntése alapján ezúttal Bor Barna (cselgáncs), Hanga Ádám (kosárlabda), Harcsa Zoltán (ökölvívás), Hidvégi Vid (torna), Karakas Hedvig (cselgáncs), Kovács Sarolta (öttusa), Lékai Máté (kézilabda), Megyeri Balázs (labdarúgás), Módos Péter (birkózás) és Sofron István (jégkorong) teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen.

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket. A díj értékét mutatja, hogy az idei és a négy évvel ezelőtti olimpiai és paralimpiai játékok 46 magyar érméből 22-t korábbi díjazottak szereztek.

A társalapító MKB Bank emellett külön díjazta az évad legeredményesebbjeit kajak-kenuban. A Prémium Díjat a versenyzők közül a kajakos Janics Natasa és Dudás Miklós, valamint a kenus Nagy Péter érdemelte ki. Az edzőknél Csipes Ferenc, az ifjúsági korosztályban pedig a kajakos Tótka Sándor és Lucz Dóra, továbbá a kenus Khaut Kristóf kapott elismerést.

A díjátadón megjelent a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa is, de arról, hogy szeretne-e szerb színekben versenyezni, nem kívánt nyilatkozni.

A tragikusan fiatalon elhunyt Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics Díjat - amelyet azok a fiatal kajakos és kenus reménységek kapnak, akikből az olimpiai bajnok sportlegenda méltó követői válhatnak - Khaut és Tótka vehette át.