45 éve nem volt ilyen a profi baseballban

2012.10.04. 15:49

45 év után tudta egy játékos ismét megszerezni az úgynevezett Tripla Koronát az amerikai profi baseball-ligában. A venezuelai származású Miguel Cabrera ütésátlagban, sikeres futásokban és hazafutásokban is a legjobbnak bizonyult az alapszakaszban.

Az amerikai baseball történetében mindössze tizennégy játékosnak sikerült korábban ez a bravúr, köztük a legendás Babe Ruth-nak. Legutóbb a Boston Red Sox egykori játékosa, Carl Yastrzemski bizonyult a legjobbnak a három kategóriában, még 1967-ben. Cabrera az első latin-amerikai, aki elnyerte ezt a címet, a siker hazájában is nagy nyilvánosságot kapott.

A Detroit Tigers hétszeres All Starja a Kansas City Royals elleni szerda esti meccs után leírhatatlan érzésnek nevezte a sikert, de teljesítményét az MLB főtitkára, Bud Selig is elismerte. „Miguel az egyik legjobban teljesítő ütőjátékossá vált, erre az elismerésre pedig élete végéig büszke lehet majd. Örökre beírta magát a baseball történelmébe".

A 29 éves Cabrera .330-as ütőátlaggal, 44 hazafutással és 139 sikeres futással zárta az alapszakaszt.

A Detroit Tigers mellett a New York Yankees, az Oakland Athletics, a Washington Nationals, a Cincinnati Reds és a San Francisco Giants jutott be a rájátszásba. A St. Louis Cardinals az Atlanta Bravesszel, a Baltimore Orioles a Texas Rangersszel játszik péntek este a még kiadó helyekért.