Teljes a káosz az asztaliteniszezőknél

2012.10.12. 12:53

Marschalek Ákos, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke azt kéri a szervezet tagságától, hogy ne vegyen részt a jövő pénteki rendkívüli közgyűlésen, mert "az illegitim és alapszabály-ellenesen összehívott tanácskozás, valamint az azon meghozni kívánt határozatok érvénytelenek lennének".

Az alelnök a MOATSZ honlapján tette közzé felhívását, amelyben emlékeztet arra, hogy az alapszabály szerint a rendkívüli közgyűlés összehívásához - amely az elnökség feladata és hatásköre - a tagok legalább egyharmadának támogatása kell.

"A rendkívüli közgyűlés összehívását a Magyar Asztalitenisz Szövetség 44 tagja kezdeményezte írásban. A hatályos tagnyilvántartásunk szerint a szövetségnek jelenleg 339 tagja van. Tekintettel arra, hogy a kezdeményező tagok száma nem éri el az alapszabályban meghatározott egyharmadot, az elnökség rendkívüli közgyűlést 2012. október 19. napjára nem tud összehívni." - írta  Marschalek Ákos. Hozzátette: az elnökség továbbra is az alapszabálynak és a törvényeknek megfelelően jár el.

A MOATSZ másik alelnöke, Jónyer István csütörtökön beszélt arról, hogy a felügyelő bizottság elnöke hívta össze a rendkívüli közgyűlést, mivel sok dolgot kifogásolt a szövetség működésében, és a kezdeményezést ő is aláírta, mert szerinte kaotikus a helyzet a MOATSZ-ban.