Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Sportstratégiáról tárgyal Orbán 14 sportággal

2012.10.14. 21:06

Tizennégy sportági szövetség vezetőivel egyeztet október 25-én Orbán Viktor miniszterelnök.

A Kormányszóvivői Iroda vasárnapi tájékoztatása szerint a tanácskozáson az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás szakszövetségeinek képviselői vesznek majd részt.

Rajtuk kívül jelen lesz az eseményen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szalay Ferenc, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke és Balogh Gábor miniszterelnöki főtanácsadó is.

"A felek a nem látvány-csapatsportágak új támogatási rendszeréről és a sportági stratégiák fejlesztési irányairól egyeztetnek" - olvasható a közleményben, amely kiemeli, a kormány az elmúlt két évben számos intézkedést tett a sportfinanszírozás átalakítása és rendbetétele érdekében, ennek keretében bevezette az új társasági adókedvezményt (TAO), melynek köszönhetően 30 milliárd forintot meghaladó támogatás áramlott a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a jégkorongot és a vízilabdát magában foglaló, úgynevezett látvány-csapatsportágakba.  • Vennék
  • Hírek