1200 méteres szabadesést védett ki

2012.10.15. 14:18

Felix Baumgartner ugorhat még az űr széléről is, egy bázisugrás sokkal több veszélyt rejtegethet, mint egy 36 kilométeres zuhanás. Egy norvég ugró egy szikla tetején felállított nyújtón pörgött ugrása előtt, majd előre nem tervezetten már zuhant is a mélybe. A szerkezet összeomlott alatta.

Richard Henriksen egy Eiskedal közeli, 1200 méter magas csúcsról készülődött ugráshoz egy helyi tévé kamerái előtt. Az amúgy sebész norvég már 20 éve ugrik, sok tapasztalata van, és nem az a kockáztatós típus, ha a külső körülmények közül valamelyik kicsit is bizonytalan, elhalasztja ugrásait. Az utolsónál nem látott veszélyt, arra azonban nem számított, hogy pörgése idő előtt ér véget az induláshoz használt nyújtóján. Két fordulat után a nyújtója összeomlott, az ugró eltűnt a sziklaperem mögött. A vele lévők biztosra vették a halálát.

Henriksen azonban kontrollálta a történéseket, szerencséjére csak lábával és nem fejével ütközött a kövekhez, így ki tudta nyitni az ernyőjét, és biztonságosan földet ért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport