Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Röplabda: a bajnoki címre hajt a TEVA Gödöllő

2012.10.16. 15:00

A magyar bajnoki cím megszerzését, illetve a nemzetközi kupában való helytállást tűzte ki célul erre a szezonra a TEVA Gödöllői RC női röplabdacsapatának vezetősége.

„Nagy feladat áll előttünk, amelynek mindenképpen szeretnénk megfelelni, de elég sok problémával kell megküzdenünk, ilyen például a teremhelyzet és a különböző bajnokságokhoz kötelezően előírt labdák beszerzése" - mondta a keddi sajtótájékoztatón Árpás Géza, a klub elnöke.

Ludvig Zsolt, az együttes vezetőedzője elmondta, nagyon jó adottságú csapattal dolgozik, de keményen kell küzdeniük ahhoz, megszorongassák ellenfeleiket. Hozzátette: a bajnokság megnyerésén kívül a Magyar Kupa elhódítása is a terveik között szerepel, amihez - mint mondta - rengeteg munkára lesz szükség.

"A Közép-európai ligában való indulás előrelépést jelent a csapat számára, de probléma, hogy a 14 játékos helyett csak 11 fővel tudtunk nekivágni az idei évnek" - fogalmazott a tréner.

A Gödöllő pénteken a Rijeka ellen játssza első hazai mérkőzését a sorozatban.

"Régóta együtt van a csapat, ismerjük egymás gondolatát. Keményen küzdünk, hogy a vezetőség célkitűzéseit megvalósítsuk. Dolgozunk a körülményektől függetlenül" - mondta Kriegel Éva, a csapat egyik játékosa.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) részéről Földvári Péter főtitkár a sajtótájékoztatón elmondta: a céljuk továbbra is az, hogy a röplabda az öt kiemelt látványsport mellé kerüljön a TAO-kedvezményezettek körébe. Hangsúlyozta, hogy az MRSZ képviselői október 25-én egyeztetnek a miniszterelnökkel, illetve az állami sportvezetéssel az ügyben.