Kiss Pál Tamásnak nem sikerült a szombati időmérő

2012.10.20. 12:51

Biztató tempó, csalódást keltő végeredménnyel – röviden így lehetne összegezni a World Series by Renault barcelonai hétvégéjének szombati időmérő edzését a magyar Kiss Pál Tamás szempontjából, aki élete második WSR 3,5-ös versenyhétvégéjét teljesíti a BVM Target Racing színeiben. A fiatal pilótát rendkívüli balszerencse hátráltatta az időmérőn, de bízik a javítás lehetőségében.

„Azt kell, hogy mondjam, hogy ennél balszerencsésebben nem is alakulhatott volna számomra ez az időmérő” – kezdte érthető csalódottsággal nyilatkozatát Tamás, aki a 21. helyről rajtolhat a délutáni futamon. „Pedig az elején minden jól indult, ugyanolyan jól vagy még talán egy picit jobban is éreztem magam az autóban, mint tegnap, és a tempóm is rendben volt a többiekhez képest. Az első kör megfutása után az 1. helyen is álltam egy darabig, aztán a második gyorskörömben elért időmmel sokáig a 8. voltam, ám ezt követően sajnos minden rosszra fordult.”

„Kijöttem a bokszba, és állítottunk egy kicsit az autón, majd vártunk, hogy ne forgalomba kelljen visszajönnöm a pályára. Talán itt hibáztunk, mert innentől kezdve folyton vagy sárga, vagy piros zászlót lengettek a pályán, vagyis igazából esélyünk sem lett volna javítani. Ráadásul az új szett gumin valamiért nem is viselkedett olyan jól az autó, mint előtte, folyton ki akart törni a hátulja a kanyarokban, és az egyik körben annyira megcsúsztam, hogy körülbelül 200 km/órás tempóban kivágódtam a kavicságyba, de szerencsésen vissza tudtam térni a pályára. Ennek a hibámnak annyiban semmi jelentősége nem volt, hogy hiába is fejeztem volna be a körömet, mivel időközben megint piros zászlót lengettek a pályán, így esélyem sem lett volna javítani” – mondta a pilóta.

„Az autó nem sérült meg az esetnél, de a gumikra rengeteg törmelék és kosz tapadt, így az újraindítás után, az egyetlen gyorskörben, amit még lehetőségem volt megfutni, sajnos már nem tudtam javítani az edzés elején futott köridőmön, mert nagyon csúszkált alattam az autó. Kicsit el vagyok keseredve, hogy ilyen balszerencsésen alakult ez az időmérő, mert a tempómat végig jónak éreztem a többiekhez képest, csak pont akkor mutatott mást az eredménylista, amikor ennek épp a legnagyobb jelentősége volt: az edzés végén. Van, hogy nem jön ki a lépés, sajnos ez is a játék része” – bosszankodott egy picit Tamás az elszalasztott lehetőség miatt, hiszen pénteki legjobb idejével a szombati időmérőn is a top10-ben végzett volna.

„Nem fogok el csüggedni, és a futamon támadni fogom az előttem levőket, akiknek a többségénél szerintem egyértelműen gyorsabb tempót tudok diktálni. Előzni nem egyszerű Barcelonában, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy előrébb fejezzem be a futamot, mint ahol elkezdem. Vasárnap pedig szerencsére mindent újra tisztalappal, elölről kezdhetünk majd egy új időmérő edzéssel” – tekintett előre Kiss Pál Tamás.

A WSR 3,5 literes géposztályának szombati futamát délután 15 órai kezdettel az Eurosport élőben közvetíti Barcelonából.