Kiss Norbert első a teke-vb-n

2012.10.25. 09:30 Módosítva: 2012.10.25. 09:45
A magyar tekeválogatott tagjai megkezdték az éremgyűjtést a világbajnokságon, sprintkategóriában aranyat, vegyespárosban ezüstöt szereztek.

Kiss Norbert a Lesznóban zajló vb-n megnyerte a sprintszámot (2x20 gurítás), ezzel folytatta idei zseniális sorozatát, a 2012-ben bevezetett World Tour-sorozat első két állomásán is győzött. A Szegedi TE versenyzője a döntőben azt a szerbiai Ernjesi Róbertet győzte le, aki ugyancsak a szegediek tekése.

„Igyekeztem kizárni a körülöttem lévő tényezőket, és úgy játszottam, mint az év bármely mérkőzésén. Nagyon várom a 2013-as csapat-vb-t, mert a hazai közönség előtt még nem szerepeltem világbajnokságon” – mondta Kiss - akinek ez volt a negyedik világbajnoki aranya (2 csapat, 1 összetett egyéni, és a mostani sprint) - az eredményhirdetés után.

Vegyespárosban a Sajermann Nóra, Kiss Tamás duó is közel állt a győzelemhez, de végül a hirtelen halálban kikaptak a horvát Ana Bacan, Mario Musanic kettőstől. A magyar válogatott így egy arannyal és egy ezüsttel áll eddig a lengyelországi világbajnokságon.

Jövőre Magyarország látja vendégül a világ legjobbjait. A 2013-as csapat-világbajnokságot Zalaegerszeg rendezi.