A téli olimpián is ott lehet a szűz gátfutó

2012.10.26. 10:54

London után lehet, hogy Szocsi sem ússza meg Lolo Jonest, az amerikai gátfutó ugyanis bekerült a téli olimpiára készülő női bobcsapatba.

Csütörtökön dőlt el, hogy a kétszeres olimpikon helyet kap a válogatott huszonnégyes keretében, így a világbajnokságbon, és 2014-ben a szocsi téli olimpián is ott lehet, pedig három hete próbálta életében először a bobozást.

A csapat edzője, Todd Hays találta ki, hogy több atlétát is meghív az edzőtáborba. A pekingi ezüstérmes Hyleas Fountainnek is jó esélye lett volna bekerülni a csapatba, de megsérült a felkészülés során. Lolo Jones mellett egy másik futót, a 4x100-as váltóban aranyérmes Tianna Madisont is beválogattak.

„Csak azért jöttem el, mert szükségem volt egy kicsit arra, hogy elszakadjak a gátfutástól, és szerettem volna némi motivációt gyűjteni" - mondta a Pekingben és Londonban is induló Jones.

Lolo Jones a londoni olimpián negyedik helyen végzett a százméteres női gátfutás döntőjében, egy tizeddel lemaradva a dobogóról. Az ezüst- és bronzérmet két csapattársa, Dawn Harper és Kellie Wells szerezte meg, akik a nyári játékok után be is szóltak Jonesnak, aki szerintük sokkal inkább imidzsének és egzotikus megjelenésének köszönheti népszerűségét, és nem az eredményeinek. A mélyen vallásos, harmincéves szüzet ez annyira kiborította, hogy élő tévéműsorban sírta el magát.