TAO-sportágak konferenciája az utánpótlásról

2012.10.30. 13:44

"Utánpótláskorú sportolók kondicionális képességfejlesztése" címmel rendezett konferenciát a TAO sportágak képviselőinek a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Edzők Társasága a budapesti Körcsarnokban. A társasági-adóból származó támogatásban részesülő öt látvány-csapatsport edzőinek meghírdetett eseményen mintegy 150 sportszakember vett részt.

"A TAO-sportágak szakembereinek a MOB és a MET először szervezett ilyen formában közösen továbbképzést. Célunk az öt sportág felkészítési elveinek kölcsönös megismertetése, a tapasztalatcsere volt. A részvétel az érdeklődő edzők, sportvezetők számára térítésmentes volt, a találkozó a Magyar Olimpiai Bizottság TAO-ból származó támogatásával került megrendezésre" - mondta dr. Bartha Csaba, a MOB sportszakmai főmunkatársa.

Délelőtt az utánpótláskorú sportolók állóképesség-, gyorsaság- és erőfejlesztéséről, teljesítménydiagnosztikai vizsgálatairól és a szombathelyi Illés Béla Labdarúgó Akadémiáról hallhattak előadást a résztvevők; délután jégkorong, kézi-, vízi- és kosárlabda, valamint a
labdarúgó edzésbemutatókra került sor.