Piros lappal ünnepelte első Roma-gólját

2012.11.05. 14:11

Mattia Destrónak nem sok öröme volt a gólörömében, az AS Roma játékosa első gólját lőtte a Serie A-ban, egy majdnem mezlevételért kapta második sárgáját, és így hatpercesre sikerült a meccse.

Destro a 73. percben állt be Totti helyére a Roma-Palermo-meccsen, és hét perc játékba belesűrített mindent, amit lehet. A 77. percben sárga lapot kapott, a 79. percben gólt szerzett, örömében lerántotta volna magáról a mezét. De nem tudta végrehajtani sem, eszébe juthatott, hogy a szabályok szerint sárga lap jár ezért. Egy csapattársa is kétségbeesetten próbálta utolérni, hogy megakadályozza a mozdulatban, de már elkésett. A szabály ezt írja: a mez áthúzása a fejen, illetve a fej lefedése is mezlevételnek számít. Destro tisztában volt ezzel, tudta, hülyeséget csinált, így nem is nagyon vitatkozott a játékvezetővel a kiállítás miatt.

A szabály persze a futball legfeleslegesebb szabályai közé tartozik, sportszerűtlen magatartásként definiálják, amivel a futballisták a külsőségeket túlzottan kihangsúlyozzák. Ez is lehet érv, de ennyi erővel az előre kitalált, idióta gólörömjeleneteket is büntethetnek.

Az AS Roma edzője, Zdenek Zeman is feleslegesnek tartja a szabályt, ezért sem haragszik játékosára. „Megértem Destrót, első gólját szerezte a Romában, és nagyon boldog volt, remélem a jövőben még több gólt szerez. Természetesen most eltiltják, és ez nem jött jól nekünk."