Januárban korfball BEK-döntő Budapesten

2012.11.08. 09:24

Januárban Magyarország rendezi meg a korfball Európa Kupa döntőjét, a 47. alkalommal sorra kerülő viadalon 12 ország bajnokai küzdenek meg a kontinensbajnoki címért a budapesti Sportmax sportcentrumban.

A Magyar Korfball Szövetség tájékoztatása szerint Hollandia, Belgium, Anglia, Portugália, Oroszország, Németország, Csehország, Katalónia, Lengyelország, Szerbia és Franciaország legjobb klubcsapatai mellett a nyolcszoros magyar bajnok, a Szentendrei Korfball Klub gárdája lép pályára a díszes trófeáért. A Magyar Korfball Szövetség az eseményhez kapcsolódóan népszerűsítő rendezvényeket tart majd a környék iskoláiban.

A korfballt - amelyben férfiak és nők együtt szerepelnek - kézilabdapályán játsszák, a két büntetővonal közelében áll a két, egyenként 3,5 m magas állvány, tetején egy 40 cm átmérőjű műanyag kosárral. A csapatok ebbe próbálnak betalálni, azaz korfot szerezni a labdával, amely méretében megegyezik a futball-labdával. A korfballban minden gól egy pontot ér, függetlenül attól, milyen távolról született. Egy mérkőzés 2x30 percig tart, egy csapat ezen idő alatt jellemzően 20-30 gólt szerez.