Két halál egy napon belül a Makaói GP-n

2012.11.16. 13:07

A superbike-os Luis Carreira és a túraautós Phillip Jau Ving Csoj is életét vesztette a hírhedt makaói versenypályán huszonnégy órán belül.

A superbike-osok makaói versenyének csütörtöki időmérőjén a portugál Luis Carreira szenvedett súlyos balesetet, motorja is kigyulladt. A harminchatéves versenyzőt rögtön kórházba szállították az ütközés után, de az életét már nem tudták megmenteni.

A CTM Macau Touring Car Cup péntek délelőtti edzésén Phillip Jau Ving Csoj a célegyenes előtt, nagy sebességnél, a Mandarin-kanyarban sodródott ki. Autója összetört, a pályamunkásoknak csak kilenc perc után sikerült kiszabadítaniuk a roncsból, közben az edzést is leállították. A pilótát kórházba szállították, fél órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Az 1954-ben átadott pályán sok a hosszú egyenes és a gyors, ám az éles kanyar is, az egyik legnehezebb versenynek tartják. Sehol nincs bukótér, így a motorosoknál egyetlen hiba végzetes lehet, és a szalagkorlát közelsége miatt az autósok sincsenek sokkal jobb helyzetben. Évről évre halnak meg itt emberek, nem véletlen, hogy a legjobbak már nem jönnek el ide.

Kivétel a túraautó-vb, a WTCC, amiben Michelisz Norbert is indul. A futamai magyar idő szerint vasárnap hajnalban lesznek.