Londoni kerekesszékes érmesek indulnak Egerben

2012.11.23. 09:28

A sikeres londoni nyári paralimpia után először lehet versenyen látni a legjobb magyar kerekesszékes vívókat, akik elindulnak a november 30-án kezdődő háromnapos, harmadszror rendezendő egri Hungarian Openen.

Az összes londoni érmes részt vesz a Hotel Eger&Parkban rendezendő viadalon, természetesen komoly eséllyel a dobogós helyezések elérésére. Három londoni induló kihagyja a versenyt: Pálfi Judit vállműtéten esett át, Mató Gyula kisebb hátsérüléssel bajlódik, orvosi javaslatra, a szakmai stábbal egyeztetve nem indul. Szekeres Pál szintén nem vesz részt az egri versenyen, a 48 éves vívó London után társainál hosszabb pihenőre kapott engedélyt.

A Hungarian Openen 10 országból 67 vívó jelezte részvételi szándékát, a világ élvonalába tartozó nemzetek közül, a lengyelek, olaszok, oroszok neveztek a versenyre, a legjobb ázsiaiakon  - hongkongiak, kínaiak - kívül csak a franciák hiányoznak a mezőnyből.

A magyar vívók összesen öt dobogós helyezéssel zárták a nyári játékokat. Egyéniben Krajnyák Zsuzsanna (párbajtőr ezüst, tőr bronz), Dani Gyöngyi (tőr ezüst), Osváth Richárd (tőr bronz) ért oda a dobogóra, csapatban pedig a Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsanna összeállítású együttes zárt másodikként a párbajtőrözők vetélkedésében.

A magyar csapat névsora: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsanna, Döme István, Horváth Gábor, Juhász Tamás, Osváth Richárd, Rozbora András.