Félidőnként rúgott egy mesterhármast

2012.11.26. 12:10

A 34 éves Pablo Escobar hat gólig jutott csapata vasárnapi bajnokiján, de a legszebbet mégsem ő lőtte.

A bolíviai bajnokság vasárnap délutáni meccsén a listavezető The Strongest fogadta az utolsó előtti Aurora csapatát. A 34 éves Pablo Escobar már a 10. percben elkezdett termelni, egy jobb szélről érkezett beadást fejelt a rövid sarokba. Két perccel később újabb gólt rúgott, laposan lőtte ki a jobb alsót. A vendégek a 14. percben egy zseniális szabadrúgásból szépítettek, de aztán a 21. percben ismét jött Escobar, tizenegyesből szerezte meg a harmadik találatát.

A rutinos támadó sorozatát Ramallo szakította meg, a 66.-ban közelről kotorta be a labdát, és növelte háromgólosra a The Strongest előnyét. Escobar két perccel később ismét belekezdett, előbb a léc alá vágta a labdát, majd az Aurora szépítőgólja után ismét betalált, majd a 78.-ban hatodik góljával beállította a 7-2-s végeredményt, okosan pörgetett át a kapus fölött.

Győzelmével a The Strongest megőrizte hatpontos előnyét a bajnokságban, az Aurora maradt a 11. helyen.

A meccsen hatgólos Escobar a The Strongestben kezdte meg pályafutását, innen került Brazíliába, ahol alsóligás klubokban futballozott. Tavaly igazolta le ismét a bolíviai csapat, harminckét meccsen huszonkét gólig jutott. Idén tizenhat meccsen lépett pályára, már tizenhét találatnál jár, ezzel vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Paraguayban született, de Bolíviában lett válogatott, tizenötször játszott a nemzeti csapatban, három gólt szerzett.